Prøv den nye klatrevaeg i svommehallen

Her på qualitytime.dk elsker vi vand og natur, og derfor er det da også flere af os som over de seneste par år, har stiftet bekendtskab med de populære klatrevægge som efterhånden findes i flere af de større svømmehaller. Her i Danmark, er det ret begrænset hvad vi har af naturlige klipper vi må klatre på, og netop derfor har vi også sted en stor stigning i antallet af kunstige klatrevægge, klatretårn og bouldervægge rundt om i landet. Klatring er en sport i vækst, det er en rigtig sjov sport og noget som vi danskere virkeligt har taget til os. Lad os prøver at kigge lidt nærmere på hele det her fænomen med klatring og kunstrige klatrevægge.

Brug for markting eller online annoncering? Ting som SEO, Google Ads eller opsætning af SoMe marketing kampagner? En ny hjemmeside eller webshop som er seo optimeret til søgemaskinerne? Få inspiration på en af følgende sider:

Nogle af de kunstige vægge der benyttes til klatring her i Danmark:
Klatrevæg – både ude og inde, eksempelvis i en svømmehal
Bouldervæg/Boulder klatrevæg – kunstig sten med greb til klatring
Klatretårn – et tårn ofte med forskellige sværhedsgrader

Klatrevægge svømmehal

Langt de fleste af os, har stiftet bekendtskab med disse klatrevægge i svømmehallerne. Er ofte placeret nede bag i hallen og benyttes hyppigt at både børn og voksne. Sværhedsgraden på klatrevæg i en svømmehal, variere en del. Nogle er udelukkende for børn, da grebene er placeret tæt og sværhedsgraden lille, mens andre større Klatrevægge i svømmehaller, er mere krævende. Nogle af dem er op i mod 20 meter høje, og kan udfordre selv de bedste klatrere. Det sjove ved en sådan klatre væg, er at der ofte er flere forskellige ruter til toppen. Nogle af dem er nemme, mens andre er meget svære og kræver en del træning og erfaring, hvis man skal gøre sig håb om at kunne klare dem. I Danmark er der flere firmaer som producerer disse svømmehalsvægge, f.eks. abekatten.dk og Gubbies.dk, et eksempel på en sådan væg til en svømmehal kan ses her på www.abekatten.dk – klatrevæg til svømmehal. Det er rigtig god sport og træning til både unge og de lidt ældre. Lidt på samme måde som når de bruger en Airtrack hjemme til at få mere motion.

Læs også: Motion med en Airtrack

Klatretårn

En anden type klatrevæg, er de såkaldte klatretårn. Disse finder man ikke inde i selve svømmehallen, men nogle gange ude på pladsen foran svømmehallen. Et klatretårn kan ofte bestiges fra flere sider, hver med deres egen sværhedsgrad. Fordelen ved et klatre tårn, frem for en klatrevæg, er at den står ude, så du er ikke begrænset af højden i bygningen. Denne frihed kommer selvfølgelig også med en pris, da et klatretårn ofte koster lidt mere end en klatrevæg eller en bouldervæg.
Klatretårne er endnu ikke helt så populære som de almindelige klatrevægge, men der skyder hele tiden nye frem, både på legepladser, i aktivitets centre og andre steder med masser af børn og unge. Hvordan ser et klatretårn ud? Her på abekatten – klatretårn har de forskellige billeder af deres klatretårne.

Bouldervæg

En anden special type klatre væg, er de såkaldte bouldervægge. Her i sidste uge var jeg i Sverige og prøve Europas største “Boulder klatrevæg”. En boulder klatrevæg er ofte ikke helt så høj som en almindelig væg eller et klatretårn, ofte blot mellem 2 og 5 meter høj, men sætter ofte større krav til det tekniske i stedet. Her gælder det ikke om at komme først til toppen, men mere om at vise den bedste teknik på en bouldervæg.

Alpin klatring/bjergbestigning

For langt de fleste af os, bjergbestigning den type af klatring som de fleste af os kender. Alpin klatring er bjergbestigning på toppe, hvor der er sne og is, som f.eks. hvis man har planer om at bestige Mount Everest. Da vi ikke har bjerge i Danmark, er denne type af klatring udelukket for de fleste, og dette er også en af grundene til at vi i stor stil har taget klatrevægge, klatretårn og bouldervægge til os. Både dem i svømmehallerne, men også dem som findes i forskellige legeland, større legepladser og sportspladser.
Klatring har endnu ikke peaket, og er en af de nyere sportsgrene som vi sikkert kommer til at se meget mere til over de næste par år.