En uge med fiskeri og sejlads

EN UGE I VESTJYLLAND MED BID OG SPRÆLLEVENDE OPLEVELSER
Hvad enten du er garvet sportsfisker, hobbyfisker eller nybegynder, kan du finde udfordringer i Vestjylland. Her er der ekstraordinære oplevelser for hele familien – både store og små. Ja, også for dig, der sætter den friskfangede fisk på bordet. Har du lyst til at snuse til ukendte interesseområder, opdage nye fiskemetoder og fiskeretter eller bare blive bedre, så kan du her lære fra de rigtig dygtige, når Vestjylland sætter fokus på fiskeri i en hel uge.
En af de vigtigste forudsætninger for en vellykket fisketur er en uspoleret natur, og det har Vestjylland. Vesterhavet samt et væld af større og mindre vandløb, fungerer som et stort spisekammer, omkranset på skønneste vis af klitter, marskland, skov og hede. Det er derfor ikke overraskende, at netop det vestjyske område år efter år opsøges af eventyrlystne fiskere – for her er der plads til alle.
Da fiskeriet kan foregå fra bredder, moler, kuttere, småbåde, – ja, selv direkte fra den åbne kyst, er der åbnet op for en vifte af muligheder, hvor det ikke skulle være svært at vælge en plads, der passer til ens evner og muligheder.
Med en naturlig bestand af bl.a. sild, havørred, aborre, laks, torsk og makrel er der rig mulighed for at få aftensmaden med hjem.
Vestjylland byder dig velkommen til en uge med lærerige oplevelser og fisk på krogen. Enten via kystfiskeri eller fiskeri fra båd.

Læs også: Sådan opbevarer du din båd om vinteren

I anledning af fiskens dag er der naturligvis igen i går en lækker fiskebuffet på den lokale cafe.

I år står menuen på en udsøgt fiskebuffet med spændende retter:

• Hvidvinsdampede muslinger med urter i julienne
• Jomfruhummerbisque med cognac
• Lakseroulade med spinat og flødeost
• Fiskelasagne med pesto
• Citronglaseret rødtunge på svampebund med dildsauce
• Skinkesvøbte torskemedaljoner med tomatkompot
• Mørksej med porrer og kartofler i sennepssauce
• Hjemmebagt brød og smør

Her er der fokus på at
• producere kvalitetsmad af friske råvarer.
• være trendsættere.
• levere en udsøgt betjening og skabe en afslappet atmosfære for hele familien

Fiskerihavnen er og bliver byens hovednerve. Her er stort set altid aktivitet. På denne rundtur i auktionshallen og på kajen kan du få svar på mange spørgsmål omkring fiskeriet. Hvordan landes og sælges fisken? Hvordan ser man om kvaliteten er i orden og hvilke fangstmetoder bruges i Hvide Sande?
Der er ca. 215 hjemmehørende både i Hvide Sande. Fiskeriet er delt op i to kategorier, nemlig konsumfiskeri og industrifiskeri. De kuttere, der fisker efter konsumfisk, losser og leverer fangsten ved fiskeauktionen.

Fiskeri fra Båd - havfiskeri for begyndere

Ferieoplevelser for voksne

Ferier har stor betydning for os, fordi de markerer et brud med hverdagen og giver os en oplevelse af noget ekstraordinært. At holde ferie i Vestjylland er i sig selv en fantastisk oplevelse, men mange ønsker at kombinere daseferien med fagligt indhold.
QualityTime er et unikt produkt, der henvender sig til videbegærlige voksne, med lyst til at snuse til ukendte interesseområder, afprøve nye grænser, lære og møde andre mennesker med samme interesse.
Vi glæder os til at byde dig velkommen til en herlig voksenferie fyldt med oplevelser.

Stå til søs på ægte vestjysk fisker-manér! Med makrellernes ankomst starter sommerens helt store fiskefest. Makrellen er noget af det vildeste, man kan opleve på vores breddegrader, da den uden sammenligning giver den bedste fight, blandt havets mange fiskearter.

Vi byder dig velkommen ombord på den nyrenoverede kutter M/S Solea, udstyret med al moderne teknologi. Skibet er desuden udstyret med rulledæmpningstanke, der bevirker, man ikke så let bliver søsyg. Besætningen består udelukkende af tidligere erhversfiskere med stor erfaring for livet og arbejdet på havet.

Praktisk information

Der sælges og udlejes stænger og grej ombord, men ønsker du at leje en komplet pakke med grej og madding, skal den forudbestilles ved tilmelding. Medbring gerne egen stang og tilbehør. Husk beklædning og fodtøj som passer til vejrforholdet.

Bliver man sulten eller tørstig, sælges der øl, vand, kaffe, the og pølser ombord.
Det bliver en spændende uge med fiskeri og sejlads.

Dette indlæg blev udgivet i Fiskeri. Bogmærk permalinket.