Fisk til slankekur

De fleste af os ved efterhånden at fisk er sundt, men ved de også at man faktisk kan tabe sig ved at spise fisk og at fisk derfor bør indgå i en ordentlig slankekur?
Fisk indeholde store mænger EPA, GLA og Omega 3 og 6 fedtsyre og det er velkendt at omega 3 f.eks. kan være med til at sænke dit kolesteroltal og samtidig gøre kroppe bedre til at forbrænde fedt. Der er faktisk rigtig mange gode egenskaber ved Omega 3 og 6 og bestemt også en af grundene til at man anbefaler at du bør spise fisk mindst en gang om ugen.

Kolesterol, fedtsyrer og fisk

Der har i mange år været forsket i omega3 og dens indvirkning på kolesterol niveauet i blodet. Langt de fleste af de tester der er udført har vist at Omega 3 (og Omega 6, EPA og GLA) har bevist at disse typer af “gode” fedtsyre har en positiv indvirkning på dit kolesteroltag. Her i Danmark har cirka 50% af alle voksne danskere et alt for højt kolesterol niveau. Kolesterol deles normalt op i 2 – LDL og HDL. Især LDL niveauet skal man være opmærksom på da det har en negativ indflydelse på hjerte/kar funktionerne og er i stor stil med at til give forskellige typer af hjerte/kar sygdomme. Ønsker i mere information om disse produkter, er i velkommen til at fange mig på smykke udstillingen her næste weekend hos camping.dk.
Omega 3 fedtsyrer, samt DHA og EPA er nogle af de mest effektive til at sænke LDL niveauet i blodet og disse fedtsyrere finder man hovedsageligt i fede fisk som makrel, laks og ørreder. Indtagelse af disse er med til at sænke dit capronsyre niveau som er fedtstoffer relateret til kolesterol niveauet i blodet . Derved er der en klar sammenhæng mellem indtagelse af disse sunde fedtsyrer og dit Kolesteroltal og alene af den grund bør fisk indgå som en del af en slankekur. Mange der er på selv den bedste slankekur får generelt alt for lidt af disse sunde fedtsyrer og derfor ser man ofte at folk der er færdig med en slankekur stadig har et for højt niveau af LDL i blodet. Vi satte som en test Per fra karnevalsshoppen, en online butik der sælger kostumer og udklædning og er en af vores sponsorer, på en test. Vi målte hans kolesterol tal før testen, og satte ham efterfølgende til at spise fed fisk 3 gange om ugen i en måned. Efter den første måned målte vi i gang hans kolesterol, og efter blot denne måned, så var tallene blevet mærkbart bedre. Så Omega-3 og EPA som findes i de fleste typer af fed fisk, ser bestemt ud til at have en gavnlig effekt på kroppen. En anden måde at holde kroppen sund på, er via klatring, dette har vi lavet et helt ny indlæg om, som især har fokus på klatrevægge, bouldervægge og klatretårn, som kan være med til at gøre en tur i svømmehallen ekstra sjov.
God kost alene er ikke nok, der skal også lidt motion til hvis du gerne vil leve sundt. Derfor bør man ikke undervurdere effekten af lidt god træning i kombination med en sund kost.

optimering af hjemmeside og kosten

Læs mere: Optimering af din træning via kost

Tab dig ved at spise fisk

En anden fordel ved at benytte sig af disse fedtsyrer under en slankekur er at normalt på en slankekur får kroppen alt for lidt fedt og derfor holder den mere på sine egene fedtdepoter og man har derved sværere ved at omdanne fedt til energi som kroppen har brug for. Ved indtagelse af sunde fedtsyrer som Omega 3, EPA GLA osv. mindsker risikoen for at kroppen holder igen på sine egne fedt depoter og mange får derfor bedre resultater med deres vægttab ved indtagelse af fiske olie eller at spise fisk som en del af deres slankekur. Motion og kost er super vigtigt og heldigvis er de fleste ved at få øjene op for dette.
Mange vælger også at benytte sig af andre typer af vægttab produkter til sin slankekur, f.eks. de utrolige populære måltidserstatninger Nupo og Nutrilett som du kan købe i mange lokal butikker.

Læs mere: Find flere råd om kost på denne her hjemmeside

Grund til at disse måltidserstatninger som nupo og Nutrilett er blevet så populære fremfor en almindelige sund kost er at de er rigtig nemme at benytte. Du slipper for at veje mad, tælle kalorier og det vigtigste – de er rigtig effektive. Det er måske ikke den sundeste måde at opnå et varigt vægttab på men bestemt en af de hurtigere måder at få det på. Især inden for de seneste år er det sket store fremskridt inden for produkter som Nutrilett og Nupo. Af de mest betydelige kan nævnes at de nu smager bedre og kalorie indtaget er blevet reduceret og indholdet af vitaminer og mineraler er større. Samtidig giver de en bedre mæthedsfornemmelse. De kan alle købes til en rigtig fordelagtig pris inde på med24.dk som sælger næsten alt inden for helse og personlig pleje online. Ellers prøv i din lokale Matas hvor du også finder en lang række af disse kosttilskud og fiskeolier.

Det var lidt om hvorfor det er så sundt at spise fisk, og et par praktiske råd til hvordan du kommer i gang med at dyrke lidt mere motion og træning. Jeg håber dette har inspireret dig lidt til at overveje en sundere livsstil, det er bestemt noget der kan anbefales.

Dette indlæg blev udgivet i Andet. Bogmærk permalinket.