Motion til børnene uden for med en Airtrack

Nu skal der også være plads til lidt andet end fiskeri. Så lad os se på et emne som bekymre rigtig mange forældre nu om dage.
Er du også en af de alt for mange forældre som er trætte af jeres barn sidder for meget inde? Børn har godt af at røre sig og faktisk så vil de fleste børn gerne bruge deres krop mere aktivt. Desværre er det bare ikke så mange muligheder mere. Aktiv leg uden for er ikke noget som dyrkes i samme grad som tidligere. En løsning på dette problem kunne være en Airtrack fra GymPlay. Se flere eksempler på disse Airtrack modeller her på deres hjemmeside.

Airtracks er rigtig sjove at bruge og springe på. Noget som mange børn og unge elsker. Det gør at de er meget mere villige til at komme ud, frem for blot at sidde inde med Ipadden eller mobiltelefonen.
Også selvom dit barn ikke dyrker gymnastik vil en Airtrack med stor sandsynlig være rigtig sjov at bruge. Både de helt unge og de lidt ældre vil som regel få stor glæde af en sådan Airtrack.

Men hvad er en Airtrack?

Forskellen på en Airtrack og en almindelig gymnastik måtte, er at Airtracken er fyldt med luft. Den luft gør at når du laver spring på den, bliver den en smule fjedre agtig og du får et mindre boost til springene. Jo tykkere en Airtrack du vælger, jo større er denne effekt. Selvom det på de små modeller ikke er ret meget, er det som regel ofte lige det som gør forskellen på om du kan lave springet eller ej. Dette gør at du så har lettere ved at træne de forskellige gymnastik spring på Airtracken, indtil du efter nogen tid er god nok til også at kunne udføre dem på en standard gymnastik måtte.
Du har på Airtracks også mulighed for at lave serier af spring, som de fleste ikke vil kunne udføre på gulvet eller an klassisk gymnastikmåtte. Og når man begynder at nå det niveau, så er Airtracken rigtig sjov at bruge.

Airtrack til haven

Hvilken Airtrack størrelse bør du vælge?

Til de mindre børn, eller dem med meget lidt gymnastik erfaring vil en 3-4 meter være en passende længde. Den er let nok til at barnet kan slæbe den ud på græsplænen eller sætte den op inden for (hvis man har pladsen). I takt med at de bliver længere eller tykkere begynder de også at blive lidt tunge i det (samt halv dyre).
Til de mere erfarne og ældre brugere er en air track på cirka 5 meter ofte en rigtig god længe, eller en 4 meter plus et springboard (og/eller incline mat). 15 cm tykkelse og 1½ meter i bredden giver nogle gode muligheder og er nok til at de fleste vil være tilfredse med den. Cirka ved 11-12 års alderen er det så småt ved at være tid til at overveje at skifte til en min. 4 meter og 15 cm model.

Stil og farve

Airtracks fås efterhånden i alle mulige forskellige farver og mønstre (og priser). Er du f.eks. til pink, så kan du da bestemt få en pink Airtrack. Det samme hvis du er til blå eller orange.
En ting som du dog skal være opmærksom på, er hvis du køber Airtracken på ogle af de udenlandske hjemmesider, er at indholdet af skadelige kemikalier ofte er langt over de grænseværdier som vi tålerere her hjemme. På Airtracken er din hud meget i berøring med selve plastiken og det kan på sige give forskellige gener.

Dette indlæg blev udgivet i Andet. Bogmærk permalinket.