Design af ny hjemmeside til quality time

Vi valg for et par måneder siden at få lavet en ny hjemmeside her til siden, da den gamle var lidt forældet og heller ikke særlig mobilvenlig.
Der var en del ting vi skulle overveje inden vi kastede os ud i en større opgave som et få et nyt webdesign her til hjemmesiden. Skulle det stadig være en WordPress hjemmeside? Skulle vi hyre et lokalt webbureau fra Aalborg eller selv lave hjemmesiden? Hvilken stil skulle vi bruge til hjemmesiden? Her er nogle af de overvejelser vi gjorde inden vi kastede os ud i opgaven.

Webdesign i Aalborg

WordPress eller andet CMS system?

Der er jo efterhånden en hel del muligheder når det kommer til valg af CMS system til hjemmesider. WordPress er klart det mest brugte, men derfor også det som flest hackere går efter. Dette gør at sikkerheden ikke er helt så god når vi snakker WordPress. Det er heller ikke det hurtigste system, især ikke hvis du vælger et bruge et tema med en website builder funktion indbygget. Dog er der rig mulighed for udvidelser når vi taler WordPress og det er et CMS system som vi kender. Der er også en del andre muligheder som Wix, Simply’s Webbuilder, GoDaddys webbuilder og flere lignede system. Her er man dog lidt begrænset i hvilke muligheder man har hvilket jeg ikke er speciel glad for.
Så har vi Joomla og Drupal, som minder en del om WordPress, men de er ikke helt så populære som WordPress og jeg har testet begge systemer af og var ikke specielt glad for dem.
Derfor blev det hurtigt besluttet at den nye hjemmeside skulle være en WordPress hjemmeside.

ny hjemmeside

Hyre et webbureau eller lave den selv?

Sidst vi valgte at få en ny hjemmeside brugte vi et lokalt webbureau her fra Aalborg, hvilket vi også var godt tilfreds med. Men i mellemtiden har vi fået en del mere erfaring og mere styr på tingene, og da det som i kan se, ikke er en speciel kompliceret hjemmeside vi har her på quality time, så har vi denne gang selv valgt at kaste os ud i opgaven.
Så må i leve med at der måske ikke er nogen enshed over billederne, og der ikke er kælet for detaljerne på samme måde som på en professionel dyr hjemmeside. Jeg tror dog det nok skal gå alligevel, da vi ikke har brug for gode konverteringer som på en webshop eller en nem navigation som til sider med flere tusinde undersider.

hjemmeside design til professionel billig hjemmeside med smart webdesign

Stilen på hjemmesiden

Vi har jo generelt et ret maritimt look her på siden, og da vi også mest henvender os til folk der er interesseret i fiskeri og både, så er det jo nærmest selvsagt at den skal køre i nogle blå farver. Og som kontrast til den blå farve passer den hvide baggrund jo helt perfekt.
Jeg tænker at holde den i et let og simpelt design, da jeg syntes det vil være mest passende til en hjemmeside som denne. Men i er da altid velkommen til at smide en kommentar til indlæget her, hvis der er ting i ikke syntes om, eller som i mener kunne gøres langt bedre. Bemærk – jeg er ikke webdesigner, og dette er mit første forsøg på at lave min egen hjemmeside.

Dette indlæg blev udgivet i Andet. Bogmærk permalinket.