Sidste skoledags kostume fiskerne

En lille sjov historie fra det virkelige liv. Mine store hobby har åbenbart smittet lidt af på min søn. Her om en uges tid har de sidste skole dag, og i den forbindelse skal de jo alle i klassen, klædes ud i et sidste skoledags kostume. Det er typisk alt lige fra superhelte, Disney figurer, læge, advokat og den slag. Dog ville de gerne have et fælles tema i klassen, da de mente at det ville gavne sammenholdet denne dag, og gøre deres klasse lidt speciel i forhold de andre afslutnings klasser.
Efter lidt overtalelse fra min søn, har de valg at klæde sig ud som fiskere, med overalls, regnjakke og fiskestang. Måske ikke den smarteste kombination, men stadig sjovt at se.
Men hvad er sidste skoledag og hvorfor er det overhoved noget vi fejre, det tænkte jeg kunne være lidt interessant at se lidt nærmere på.

Hvad er sidste skoledag?

Den sidste dag i skolen er en lidt speciel dag, hvor landets 9. og 10. klasses elever klæder sig ud for at fejre, at de er færdige med folkeskolen. Traditionen har dog over de senere år også spredt sig til nogle gymnasier og handelsskoler. Sidste skoledag er en festdag for landets elever, og traditionen tro er eleverne fra alle afgangsklasserne klædt ud i et væld af forskellige kostumer, for at gøre dagen lidt mere speciel. Det er en dag så gerne skulle være med til at gøre, at man får en ordentlig og sjov farvel til skolen, så man også huske de gode tider og ikke blot lektier og sure lærere. Du kan finde mere information om denne specielle dag her på http://www.onlinekostumer.dk/sidste-skoledag-kostume/

Fiskerne - sidste skole dags kostume

Valg af kostume

Når der skal vælges et sidste skoledags kostume, skal fantasien slippes løs. Nogle klasser vælger den nemme løsning og køber blot nogle tilfældige færdige kostumer, mens andre aftaler et tema og bruger flere uger på at lave nogle flotte og fantasifulde kostumer. Hvad man lige skal vælge, afhænger af ens interesser, og hvad man i klassen kan blive enige om. Nogle syntes f.eks at superhelte er det fedeste man kan klæde sig ud som, mens andre er mere til historiske personer eller cheerleaders. Det gælder her om at finde et tema som alle syntes er sjovt og som man kan blive enige om, så men ens egne præferencer nogle gange vie lidt for fællesskabet. Få inspiration til valg af kostumer på www.onlinekostumer.dk/sidste-skoledag-hvad-skal-vi-klaede-os-ud-som/

Læs også: Klatring – en god sport

Jeg har flere gange haft min søn og en eller to af hans klassekammerater med ud og fiske, både havfiskeri eller i den lokale put and take sø, så på den måde har jeg nok haft lidt indflydelse på deres valg af udklædning. Det er utroligt så hurtigt tiden går, jeg syntes ikke det er længe siden han gik i 6. klasse, og nu er han allerede færdig med folkeskolen. Syntes faktisk at tiden går alt for hurtigt, og nærmest hurtigere og hurtigere for hvert år der går.
Personligt har jeg også selv altid elsket udklædning, og været en fast deltager i Aalborg karneval siden jeg var 17. Har dog aldrig rigtigt forstået alt det med Halloween, som forsøger at skubbe vores gode gamle fastelavn lidt i baggrunden, blot fordi deres kostumer er lidt sjovere og mere uhyggelige. Det samme med tyroler festen hvor en masse voksne mennesker klæder sig ud i tyroler kostumer og fester hele natten til tyske slagere. Den slags hører hjemme i Tyskland og burde blive der. Jeg har deltaget en enkelt gang i den store fest i München og det var bestemt en uforglemmelig fest, men den burde efter min mening blot fejres der og ikke i en eller anden lille landsby her i Danmark. Jeg vil her afslutningsvis ønske min søn og hans klasse en rigtig god sidste skoledag.

børn i fisker kostume og udklædning