Havfiskeri i Danmark

havfiskeri i DanmarkHavfiskeri er kendt i Danmark, og er et af de bedste steder af fiske. Et af de kendte og bedste steder at fiske er området på nordsiden af kysten pga af at vandet er meget dybt helt ind til stranden samt der er en stærk strøm ved dette område. Der er mange fiske arter omkring Danmark som er gode at fange her i blandt hornfisk, havørred, torsk og fladfisk. Om sommeren er det især sild og hornfiske du skal se efter. Disse kan med fordel fanges fra kysten eller i de større fjorde som f.eks. Limfjorden i det Nordlige Jylland.
Havfiskeri i Danmark er rigtig populært og flere gange året er det muligt at både en tur på en af de mange fiske turbåde som ofte sejler ud til de populære fiske steder ud for de danske kyster. Du booker dig ind på en tur fra typisk 4 til 12 timer, hvor i så sejler ud til det valgte fiske sted og bruger et par timer der på at se hvor meget i kan fange. Dette kan være en rigtig god oplevelse for dem som ikke selv har båd eller på anden måde mulighed for at komme derud. Vi har rigtig mange gode havfiskeri steder rundt om de danske kyster.

Lige nu ligger vores båd til opbevaring på land her vinteren over. Jeg er en af de typer som foretrækker at få båden op, hvert efterår, så jeg hen over vinteren lige kan gennemgå båden og give den et fuldt service tjek. Personligt anbefaler jeg at man benytter sig af vinteropbevaring af båden, frem for blot at lade den blive i vandet. Typisk giver dette mindre skader og forlænger levetiden af båden. Det er også nemmere at lave de forskellige små reparationer når den er oppe af vandet.

Læs også: Opbevaring af båd om vinteren

Nogle af de bedste fiskesteder ud for de danske kyster er bla. Det gule og det hvide rev, Fladengrund, Køge Bugt, lillebælt, langelandsbæltet og schulz grund. Der er utrolig mange gode steder at fiske fra i Danmark. Især fladfisk og torsk er altid en populær fangst på disse fisketure.