På fisketur med baby i bæresele

Den bedste bæresele til dit barnJeg har lige opdaget det mest geniale stykke babyudstyr, nemlig en babysele. Jeg må blank indrømme at for bare et par år siden, så jeg selv lidt skævt på de forældre som benyttede sig af bæreseler. Det var lige en tak for hippieagtig efter min mening, og gav jo ikke så meget mening når man har en barnevogn. Men efter jeg selv har fået mulighed for at benytte en, har jeg godt nok ændret mit syn på bæreseler ret så meget. Jeg har før prøvet at have den lille med på fiske tur, ladet ham ligge og sove i barnevognen mens jeg forsøgte at få lidt tid til at fange nogle fisk. Men han lå sjældent stille nok i sin barnevogn. Der var altid en eller anden lille ting. Så skulle barnet skiftes, så ville han have sin sut, så var han sulten osv. Det er helt anderledes når jeg bære rundt på ham i hans nye Ergobaby bæresele. Så er han ofte rigtig stille, og en kæmpe fordel ved en sådan bæresele, er at jeg jo har hænderne fri til at fiske, selvom jeg bære rundt på lille Mathias.

Jeg har efterfølgende læst lidt op på disse bære seler til babyer, og kan faktisk ikke forstå, at det tog så lang tid før vi danskere tog dem til os. Det samme med vikler og slynger, som også er gode til at bære sig barn rundt med. Lad os prøve at kigge lidt på nogle af de fordele som er ved en sådan bære sele.

Læs også – Info om bæreseler til børn

Du har hænderne fri med en bæresele

For mange forældre er dette den største fordel. Personligt syntes jeg det er rigtig fedt, at kunne stå og fiske i min favorit sø, mens jeg bære rundt på Mathias. Han er langt mere stille i sin bæresele, end når han ligger for sig selv i barnevognen. Min kone benytter den også en hel del, f.eks. når hun er nede og handle ind, eller rydder op i huset. Alt dette kan hun gøre mens hun har den lille i bæreselen. Er det bare derhjemme, så er det ofte at hun i stedet for bæreselen benytter sig af en strækvikle, da bedre kan lide at gå rundt med den indenfor. En god ide er at putte barnet i sin sele og så gå en god lang aftens tur. Så kan du være sikker på at du har et roligt barn når du kommer hjem, og samtidig har du også fået lidt motion.

Læs også – Bæreseler for dit barn

Du knytter hurtigere bånd med dit barn

Husk at et spædbarn ser ikke ret langt. Så når det f.eks ligge i sin vugge eller barnevogn, kan han eller hun som regel ikke se sine forældre. Når du går rundt med dit barn, har du meget mere kontakt til barnet. Jeg har også lagt mærke til at man ofte snakker langt mere til barnet, når man bære rundt på ham. Mange års forskning viser da også, at forældre som hyppigt bruger slynger, vikler eller bæreseler, knytter sig bedre til sine børn i den første del af barnets levetid. Man bliver også bedre til at forstå ens barns små signaler, så derfor skulle det eftersigende være ret sundt at bære rundt på sit barn.

Der er sikkert en del andre fordele ved at benytte sig af bæreseler, men disse 2 er efter min mening klar de bedste. personligt syntes er jeg glad bare jeg kan få ro til at fiske lidt nu og da, uden konstant at skulle være over Mathias. Alene af den grund syntes jeg de 1300 jeg har givet for min Ergobaby 360 bæresele er rigtig godt givet ud. En model som jeg klart kan anbefale. Jeg har dog ikke prøvet andre, men de på flere af de test af bæreseler jeg har set, er den som regel i top 3.

This entry was posted in Andet. Bookmark the permalink.