Fiskeolie mod slidgigt

Her i Danmark er slidgigt og ledsmerter temmelig almindeligt. Omkring 20% af alle danskere tager en eller anden form for gigtmedicin. Medicin som ofte har en del bivirkninger. Disse smerter og gigt symptomer, skyldes som regel inflammationer i brusken og vævet omkring de berørte led. Men nu forskning tyder på at en stor del af disse, helt kunne droppe den smertestillende medicin, eller skære kraftigt ned i forbruget, ved blot at omlægge deres kost, dyrke en smule motion og tage et dagligt kosttilskud som glucosamin, magnesium og ikke mindst fiskeolie, som omega 3 og omega 6.

magnesium for din sundhed og til behandling af slidgigt

Hvorfor virker disse kosttilskud

Hvor langt de meste af dem gigtmedicin som findes, hovedsageligt er smertestillende, går kosttilskud som netop fiskeolie, magnesium eller glucosamin ind og behandler selve problemet. Da de hører ind under kosttilskud, betyder det også at bivirkninger som regel er kraftigt reduceret i forhold til medicin, samt at prisen ofte også er noget billigere.
Men lad os tage et kig på disse 3 natur og helse produkter, som alle skulle være gavnlige mod slidgigt

Glucosamin

Glucosamin har i gennem flere år været anvendt mod led smerter, herunder slidgigt. Det er en animo sukkerart, som findes naturligt i vores brusk og væv, men hos folk med eksempelvis slidgigt, er mængden af glucosamin i de påvirkede led, reduceret en del. Her vil et dagligt tilskud af glucosamin være med til at genskabe noget af den tabte Føj til ordbog i brusken, og dermed formindske inflammationen i det påvirkede område.
Glucosamin fås oftest som piller, der skal tages 1 til 2 gange om dagen. Typisk ligger prisen på 1-2 kroner per pille. Så en løsning der vil være noget billigere og sundere end smertestillende medicin.

Læs mere: Hvordan virker glucosamin

Magnesium

Magnesium er et mineral som ofte er e del af de fleste almindelige vitamin og mineral piller. Det er et almindeligt grundstof som findes i store mængder i jorden. som er af de få produkter vi ser på her i dag, så har magnesium en bred anvendelses vifte. F.eks. er den klare hvide farve vi ofte ser i fyrværkeri, typisk magnesium spåner. Det er et af de metaller som brænder relativt nemt, og med en kraftig hvid farve. En anden anvendelse af magnesium, er i metal legeringer, hvor man ønsker at formindske rust problemer. Men den anvendelse af magnesium, som flest af os kender, er nok som et kosttilskud.
Her er det gavnlig for en lang række ting som eksempelvis: Hjerteproblemer, kronisk træthed, type 2 diabetes, knogleskørhed og forstoppelse.
Men også slidgigt er en af de ting, som nyere forskel ser ud til at påvise at magnesium også virker mod. Dette skyldes at et høj magnesium indtag, ofte er forbundet med lavere koncentration af markører i blodet for inflammation. Dermed kan et magnesium tilskud, være med til at reducere generne ved slidgigt.

Læs mere: Ekstra information om magnesium

Fiskeolie

Fiskeolier som omega 3, EPA, DHA har igennem mange år været en fast del af helse industrien. De fleste af os, ved efterhånden at fiskeolie er sundt for os, da de indeholder vigtige essentielle fedtsyrer. En af fordelene ved at spise et dagligt tilskud af fiskeolie, er at de har en dokumenteret effekt hos folk med hjertesygdom eller leddegigt.
Desværre er det ikke altid nok, blot at spise en smule ekstra fisk, hvis man døjer med slidgigt.
For at opnå en egentlig anti-inflammatorisk effekt, hvilket er nødvendigt for at dulme gigtsmerter, skal man indtage en dagsdosis på over 2.400 mg omega-3. Dette kan være svært at opnå igennem kosten alene, hvilket kan være en god grund til at spise et kosttilskud som indeholder fiskeolie. Dette gælder også for barn i bæresele. En sund måde lige at få lidt ekstra motion på.

Læs mere: Facts om magnesium

Som du kan se, så er det muligt via kosttilskud som fiskeolie, at reducere problemer som f.eks. slidgigt – og dermed mindske forbruget af den smerte stillende medicin. Så døjer du også med gigt smerter, så prøv en måned med fiskeolie, magnesium og glucosamin. kombinere dette med en let motion, og der er en god chance for at du også vil opleve at dine symptomer formindskes.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.